Ventilatie

De nieuwe EPB norm ( isolatie- en energienorm voor nieuwbouwwoningen) legt een ventilatieregime op voor particuliere woningen zoals men dit in de industrie kent. Op zich is dit een goede zaak, alleen moeten we de correcte toepassing van ventileren plaatsen aangezien ventilatie voor gevolg heeft dat er meer energie wordt uitgewisseld en dus mogelijk verloren gaat.

Een correct systeem, plaatsing, warmterecuperatie, afregeling en doorrekening zijn allen van vitaal belang voor de balans tussen  mislukking en succes.

Gezonde en zuivere lucht in het hele huis.

Ventilatiesysteem

Vroeger vond de luchtverversing in woningen plaats via de natuurlijke weg, door naden en kieren. De woningen van tegenwoordig zijn echter zo luchtdicht gebouwd dat er nauwelijks ventilatie kan plaatsvinden. daarom is het nodig om voor mechanische ventilatie te zorgen.

Een ventilatiesysteem zorgt namelijk voor een constante verversing van de lucht in uw woning, waarbij de warmte van de afgevoerde lucht gerecupereerd kan worden om de verse, ingevoerde lucht al voor te verwarmen. Via een filtersysteem kan u deze ingevoerde lucht filteren en bijvoorbeeld pollenvrij maken.

Airconditioning

Uw airconditioning houdt de temperatuur in uw woning constant op een ideaal niveau, zowel in de zomer als in de winter. Op warme zomerdagen bereikt u het optimale comfort bij een verschil van 5 tot 8°c tussen de buiten- en binnentemperatuur. Bijvoorbeeld 23 °C binnen bij 29 °C buiten.

De ingebouwde filters in uw airco verwijderen efficiënt stof, onaangename geuren en zelfs huisstofmijt uit uw woonvertrekken. Zo verzekert u zich constant van schone, verse lucht.